DOE HET ZELF PAKKET “KOOPAKTE”

Heb je je huis zelf verkocht? Gefeliciteerd! Doe het Zelf Coach helpt je graag bij het opmaken van een juridisch juiste koopakte. Die zekerheid is prettig voor jou en wordt ongetwijfeld gewaardeerd door de koper van je woning.
 

De koopakte

In de volksmond wordt het koopcontract ook wel ‘voorlopige koopakte’ genoemd. Maar let op! Deze voorlopige koopakte is bindend. Zodra zowel de koper als jijzelf getekend hebben, is het koopcontract rechtsgeldig. Vaak staan er in de koopakte nog ontbindende voorwaarden. Daarnaast heeft de koper altijd drie dagen bedenktijd. Zolang die voorwaarden of de bedenktijd nog van toepassing zijn, kan de koop nog ontbonden worden. Pas als de ontbindende voorwaarden niet meer van toepassing zijn, heb je de zekerheid dat de koop doorgaat.
 

Vermijd fouten in koopcontract

Het koopcontract is een serieus document waarin je fouten moet vermijden. Zo wil je de ontbindende voorwaarden bijvoorbeeld goed en duidelijk omschreven hebben. Met onze Doe het Zelf Coach ben je er zeker van dat je niets over het hoofd ziet.

 

 

Doe je zelf

Doen wij

Doen we samen

Activiteit

Opvragen kadastrale gegevens woning

Aanleveren persoonlijke gegevens verkoper

Opvragen gegevens koper

Aanleveren en invullen lijst van zaken

Aanleveren en invullen vragenlijsten

Aanleveren van energielabel

Opmaken koopakte

Ondertekenen en uitleg koopakte

Voorinspectie woning voorafgaande aan overdracht

Aanwezig bij overdracht


Wil je meer informatie over het doe het zelf pakket “Koopakte”? Neem dan contact met ons op. Wil je dit pakket direct aanvragen? Klik hier voor het aanvraagformulier.

 

« Terug naar Doe het Zelf Coach